Fotoğraf veya Görselleri Yüksek Kalitede Nasıl Bulurum?

Sitemizde tasarım aracını kullanırken dikkat etmemiz gereken bir kaç püf nokta var. Öncelikle JPEG ve PNG kavramlarını bilmemiz gerekiyor.

JPEG Nedir?

JPEG bir dosya formatıdır. Genellikle arka planı olan fotoğraf veya görsellere JPEG denir.

PNG Nedir?

PNG’de bir dosya formatıdır. JPEG dosyasının aksine arka planı olmayan fotoğraf veya görsellere PNG denir.

JPEG ve PNG kavramlarını öğrendiğimize göre sırada yüksek kalitede fotoğraf veya görsel nasıl bulmada.

Google’da Yüksek Kalitede Görsel Nasıl Aranır?

https://www.google.com/imghp adresinden google görsellere giriyoruz. Daha sonra bulmak istediğimiz görseli arama çubuğuna yazıyoruz.

Tavsiyemiz bulmak istediğiniz görselin ingilizce olarak aratmanızdır. Çünkü internet ortamında çoğu şey ingilizce olarak paylaşılır. Duruma göre türkçede aratabilirsiniz.

Fotoğrafları yüksek kalitede bulmak istiyorsak aşağıda görünen 1. adımda araçlar butonuna bastıktan sonra, 2. adımda boyut sekmesine basarak boyutların açıldığı kısım çıkacaktır oradan büyük seçeneğini seçerek yüksek kalitede görseller bulabilirsiniz.

Ek olarak arka planı olmayan bir görsel istiyorsanız örneğin dogs yazdıktan sonra ardına png yazmanız işini kolaylaştıracaktır.

Yandex’te Yüksek Kalitede Görsel Nasıl Aranır?

https://yandex.com.tr/gorsel adresine girerek dilediğimiz fotoğrafı veya görselin ismini giriyoruz. Ardından aşağıdaki adımları izleyerek yüksek kaliteli fotoğrafları bulabilirsiniz.

Arka Planı Olmayan Görselleri Nasıl Bulurum?

Arka planı olmayan resimler aslında en çok aradığımız fakat bulamadığımız görsellerdir. Sizlere vereceğimiz örnek sitelerden dilediğiniz görsellerin isimleri aratarak kolaylıkla arka planı olmayan görselleri indirebilirsiniz.

  1.  PNGWING
  2. KINDPNG
  3. PNGIMG

Yukarı verilen linklere girdikten sonra site içlerinde bulunan arama kutucuklarına dilediğiniz görselin ismini yazarak görselinizi bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Canlı Destek